Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Wyparka próżniowa (stacja wyparna, koncentrator) do produktów wrażliwych na temperaturę

Wyparka próżniowa (stacja wyparna, koncentrator) do produktów wrażliwych na temperaturę
Producent: Reda Separation
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Wyparki próżniowe do produktów delikatnych, wrazliwych na wysoką temperaturę służą do odparowywania (zagęszczania) z wykorzystaniem próżni moszczów gronowych, soków i przecierów owocowych, syropów, mleka, ekstraktów roślinnych, miodu itd.  

Instalacje wyparne opracowane przez REDA wykorzystują koncepcję „odparowania w próżni”, technikę, która umożliwia odparowanie zawartej w produkcie wody lub alkoholu w niskich temperaturach. W ten sposób właściwości organoleptyczne produktu poddanego obróbce pozostają nienaruszone, co jest bardzo istotne w obróbce produktów szczególnie wrażliwych na ciepło, wysokie temperatury. Odparowanie  odbywa się w temperaturze: + 20-24 ° C). Proces ten zwany jest odparowaniem na zimno, cold evaporation.

Parametry techniczne i zalety wyparek niskotemperaturowych REDA:

  • Nniezawodność.
  • Stężenia do 65-70 ° Bx.
  • Brak uszkodzeń termicznych dzięki niskim temperaturom koncentracji (+ 20/24 ° C) i niezwykle szybkiemu procesowi.
  • Do pracy urządzenia potrzebna jest wyłącznie energia elektryczna (koncentrator jest wyposażony we własną pompę ciepła / agregat chłodniczy)
  • Wydajność parowania od 100 do 1000 litrów / godzinę.
  • Całkowicie zautomatyzowane sterowanie.
  • Kompaktowa i solidna konstrukcja.
  • Łatwa i szybka instalacja na miejscu produkcji z bardzo krótkim czasem uruchomienia.
  • Przyjazna użytkownikowi.

 

Przykładowe parametry procesu odparownaia na zimno - miód:

Temperatura na wejściu miodu: 30°C / 40°
Wydajność: od 1000 do 3000 kg/h; może się to różnić w zależności od rodzaju miodu, wilgotności i ilości powietrza.
Wilgotność miodu: maks. 21% (79 Brix) lub wyższa do 22/23%
Wymagana wilgotność wyjściowa miodu: <17% (83 Brix)
Odpowietrzenie miodu w celu usunięcia pęcherzyków powietrza 

Odparowanie nadmiaru wody z miodu zapobiega jego krystalizacji i wydłuża okres przydatności do spożycia. 

Płatności Płatności Płatności