Destiller

Agregat chłodzący (wytwornica wody lodowej, chiller) do piwa, wina oraz destylatów alkoholowych, Wersja Chilly Max

Producent:
Kod produktu: Chilly Max 50 / 90 / 110
Ean:
Dostępność: Wybierz wariant
Agregat chłodzący niemieckiej firmy Kreyer, to kompaktowa, niezawodna konstrukcja wyposażona we wszystkie elementy niezbędne do zobacz pełny opis
Wybierz wariant:
Chilly Max 50 39 399 32 032 Wysyłka w ciągu 14 dni
Chilly Max 90 46 867 38 103 Wysyłka w ciągu 14 dni
Chilly Max 110 58 146 47 273 Wysyłka w ciągu 14 dni
Cena brutto: 39 399
Cena netto: 32 032
OPIS

Agregat chłodzący niemieckiej firmy Kreyer, to kompaktowa, niezawodna konstrukcja wyposażona we wszystkie elementy niezbędne do produkcji wody lodowej: hermetycznie zabudowaną sprężarkę, pompę, zbiornik na wodę/glikol. Agregat Kreyer Chilly to doskonałe rozwiązanie dla browarów rzemieślniczych, winnic, destylarni, gdzie niezbędna jest stała, niska temperatury do fermentacji i leżakowania piwa, wina lub destylatów owocowych. Dzięki wbudowanej grzałce elektrycznej urządzenie może także podgrzewać zbiorniki. 

Prezentowana wytwornica wody lodowej przeznaczona do chłodzenia albo grzania zbiorników fermentacyjnych i ciśnieniowych oraz do chłodzenia gorącej brzeczki w płytowym wymienniku ciepła. Zwarta, kompaktowa budowa umożliwia prosty montaż i łatwą obsługę. Urządzenie przystosowane do pracy z kontrolerem temperatury FermFlex. 

 

Parametry techniczne agregatów chłodzących Kreyer - model Chlilly Max
Model urządzenia Chilly Max 50 Chilly Max 90 Chilly Max 110
Moc chłodząca (kW) (dla temp. otoczenia 32°C i temp. wody 15°C)  6,4 10,7 12,7
Pojemność zbiornika na wodę (l) 30 30 30
Zakres chłodzenia wody/glikolu -10°C do +40°C 
Zasilanie 400V / 3 fazy / 50Hz
Długość (mm) 830 830 830
Szerokość (mm) 715 715 715
Wysokość (mm) 800 800 800
Waga (kg) 130 140 150

 

Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.