Destiller

Agregat chłodzący (wytwornica wody lodowej, chiller), Quantor Pro

Producent:
Kod produktu: Quantor PRO
Wytwornica wody lodowej (Chiller) do chłodzenia wina, piwa, cydru, miodu pitnego w czasie fermentacji, zimnej stabilizacji, przechowywania. zobacz pełny opis
OPIS

Wytwornica wody lodowej (Chiller) do chłodzenia wina, piwa, cydru, miodu pitnego w czasie fermentacji, zimnej stabilizacji, przechowywania. Urządzenie oprócz funkcji chłodzenia posiada również możliwość podgrzewania nastawów na wino itd. 

Zbiornik na wodę/mieszankę glikolową ze stali nierdzewnej
Temperatura na wylocie do -10°C

APLIKACJE

  • Schłodzona fermentacja wina, piwa i innych napojów
  • Chłodzenie brzeczki
  • Zimna maceracja winowa i stabilizacja win
  • Podgrzewanie stabilizowanego wina lub przechowywanie wina przed butelkowaniem
  • Ogrzewanie pomieszczeń hal i magazynów - z dodatkowymi klimakonwektorami


SZCZEGÓŁY TECHNICZNE

  • Dostępny w pięciu rozmiarach: Q151R / Q181R / Q241R / Q352R / Q452R
  • Wydajność chłodnicza: 15 - 45 kW (24,1 - 60,4 KM)
  • Czynnik chłodniczy: R410A
  • Podłączenie elektryczne: 400V/3Ph/50Hz


QUANTOR PRO to seria chłodzonych powietrzem urządzeń chłodzących i grzewczych, opracowanych specjalnie dla przemysłu napojów do zastosowań w produkcji wina, piwa, CSD, cydru i innych napojów, które wymagają chłodzenia (lub podgrzewania) i wymagają kontroli temperatura medium podczas procesu produkcyjnego.

Ta gama jednostek QUANTOR jest standardowo wyposażona w szeroki zakres funkcji: możliwy tryb rewersyjny do ogrzewania (pompa ciepła), opcja niskiej temperatury dla niskich temperatur wody do -10°C, wentylatory z regulacją częstotliwości, kratki zabezpieczające wężownice, ciężkie -gumowe mocowania antywibracyjne. Dopełnieniem wyposażenia urządzenia jest wewnętrzny zbiornik buforowy wykonany ze stali nierdzewnej z wbudowaną pompą. Jednostki są przeznaczone do umieszczenia na zewnątrz. Urządzenia QUANTOR są dostępne w pięciu wielkościach modeli, o wydajności chłodniczej od 15 do 45 kW.

Jednostki QUANTOR pokrywają pełen zakres etapów procesu produkcji w piwowarstwie, przemyśle napojowym  i winiarstwie: maceracja na zimno, osadzanie na zimno, kontrola fermentacji, stabilizacja wina, schładzanie zacieru browarniczego, chłodzenie do przechowywania i kondycjonowanie, szybkie schładzanie napojów mieszanych i syropów w wymiennikach ciepła oraz chłodzenie w celu nasycania dwutlenkiem węgla. (Możliwe obniżenie temperatury wody i glikolu do -10°C). Ogrzewanie pomieszczenia poprzez chłodzenie lub ogrzewanie powietrza jest również możliwe poza pomocą dodatkowych klimakonwektorów.

Quantor PRO

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.