Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
Drożdże uniwersalne do win czystych, typowych odmianowych. Oenoferm® to klasyczny szczep do produkcji czystych, typowych win odmianowych. Tworzy świeże, pobudzające wina.
W
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Distizym® Protacid - Kwaśna proteaza grzybowa
Hydrolizuje białka w peptydy i aminokwasy. Główna aktywność enzymu opiera się na proteinazie (EC.3.4.2x.xx)
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.