Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną.
W
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej).
Korzyści:
Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych.
Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi. Pozwala to uniknąć zmniejszonej
Granucol® GE - Granulowany węgiel aktywny do zabiegów sensorycznych.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win.
Opis produktu:
Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym
Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
Distizym® Protacid - Kwaśna proteaza grzybowa
Hydrolizuje białka w peptydy i aminokwasy. Główna aktywność enzymu opiera się na proteinazie (EC.3.4.2x.xx)
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.