Destiller

Beczka dębowa 50 Litrów na wino, whisky, destylat owocowy, kranik drewniany

Producent:
Kod produktu:
Ean:
Dostępność: Wybierz wariant
Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego węgierskiego dębu bezszypułkowego (Quercus zobacz pełny opis
Wybierz wariant:
Średni stopień wypalenia 800 650 Wysyłka w ciągu 48 h
Niski stopień wypalenia 800 650 Produkt niedostępny
Średni + stopień wypalenia 800 650 Wysyłka w ciągu 48 h
Wysoki stopień wypalenia 800 650 Dostawa w ciągu 30 dni
Cena brutto: 800
Cena netto: 650
OPIS

Beczki Węgierskiej firmy Boros Oak Barrels są produkowane ze starannie dobranego węgierskiego dębu bezszypułkowego (Quercus Petraea), wyłącznie z wewnętrznej części pnia, który nadaje trunkowi charakterystyczny dębowy smak ze szlachetną nutą ziołowo - korzenną.

Dąb Węgierski to ta sama odmiana dębu, co dąb Francuski. Ten pierwszy rośnie wolno (120 lat) na wulkanicznej glebie, tworząc wąskie pory i drobne słoje. Dzięki temu uzyskuje się znacznie mniejsze straty trunku (tzw. „Danina dla Aniołów”) w trakcie leżakowania w beczce. Niestety w Polsce tak wysokiej jakości dąb bezszypułkowy nie jest dostępny.

Drewno do produkcji beczek jest sezonowane na wolnym powietrzu przez 3 lata. Proces sezonowania "wypłukuje" niepożądane substancje i znacznie poprawia wpływ drewna na smak trunku.

Beczki posiadają eleganckie obręcze wykonane ze stali podwójnie ocynkowanej, co zapewni atrakcyjny wygląd przez długie lata. Klepki są uszczelnione liśćmi tataraku, co zapewnia naturalne walory smakowe trunku.

Prezentowane beczki wykonane są z grubych klepek (27 mm). 

Każda beczka jest profesjonalnie wypalona wewnątrz. Dostępne stopnie wypalenia: niski, średni, średni+, wysoki. 

Uwaga: czas dostawy beczki o wypaleniu innym niż średni wynosi 30 dni.

Beczka jest bezpiecznie zapakowana, w komplecie jest 1 szpunta, podstawa oraz drewniany kranik zapewniający szczelność, wygodę oraz pewność naturalnego smaku.

Stopnie wypalenia beczek

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.