BENTOTEST® Zawiesina bentonitu wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina.
Inne produkty tego producenta
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina.
Do probówki odmierzamy 10
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina.
Do probówki odmierzamy 10
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina czerwonego.
Do probówki
Zestaw laboratoryjny do wykonania testu bentonitowego.
W skład zestawu wchodzą:
3 plastikowe zbiorniki, 2 kolby Bentotestowe,
1 pipeta, 1 plastikowa zlewka miarowa,
3
Monoblok przeznaczony do napełniania, zakręcania i etykietowania małych butelek, takich jak e-liquidy. Początkowo zaprojektowany dla przemysłu e-liquidów, E-Fill jest
Profesjonalny zawór dekantacyjny ze stali nierdzewnej do ściągania wina znad osadu. Rura zaworu może zostać ustawiona w wybranej pozycji tak aby ściągnąć wino znad osadu.
Płyty filtracyjne 40x40 cm - ST3
Sterylne mikrobiologicznie płyty filtrujące do filtrowania w szczególności przed butelkowaniem. Prezentowane płyty (wkłady)
Urządzenie służy do pielęgnacji zadrzewień redukując nadmiar masy zielonej roślin przez co poprawia higienę ich wzrostu, a także odporność min. na choroby
Prezentowany filtr przeznaczony jest do filtracji wina oraz przede wszystkim do filtracji wina z osadami, które pozostaje po sciągnięciu wina znad osadu.
Filtry
Wysokiej jakości beczki o dużej pojemności wykonana z dębu francuskiego renomowanego francuskiego producenta. beczka wyposażona w stojak oraz armaturę ze stali
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.