Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych.
Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi. Pozwala to uniknąć zmniejszonej
Spiriferm Classic to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae.
Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm Classic jest idealna podczas fermentacji
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.