MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win.
Opis produktu:
Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym
Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
Solidna rama do przenoszenia wielu narzędzi agrotechnicznych firmy Clemens. Prezentowany model ramy przeznaczony jest do montażu narzędzi tylko po jednej stronie ramy. Rama do montażu
W pełni zautomatyzowany zbiornik do zimnej stabilizacji oraz rozcieńczania destylatów alkoholowych jest idealnym rozwiązaniem do schładzania i zestawiania
Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.