Destiller

Cross-flow filters do wina - Flavy X Wine

Producent:
Filtr Flavy X-Wine cieszy się na rynku reputacją zapewniającą najlepsze natężenie przepływu w przypadku filtracji najtrudniejszych zobacz pełny opis
OPIS

Filtr Flavy X-Wine cieszy się na rynku reputacją zapewniającą najlepsze natężenie przepływu w przypadku filtracji najtrudniejszych win. Wynik ten jest owocem 30-letniego doświadczenia w filtracji wina. Kontrola zatykania się membran w połączeniu z delikatnym (bardzo niskim ciśnieniem), elastycznym procesem i wysokowydajną membraną filtracyjną zapewnia stabilne, regularne natężenie przepływu przez cały proces filtracji.

 

Szeroki zakres zastosowań

Filtr Flavy X-Wine jest niezwykle wszechstronny, może filtrować wino z osadem po fermentacji o dużym zmętnieniu, wina czerwone po termowinifikacji, wina w niskich temperaturach (-4°C), wina klarowane, wina musujące i wina gotowe do butelkowania. Za pomocą tego filtra można również zatrzymywać fermentację i filtrować wina zawierające PVPP.

 

Filtr Flavy X-Wine wyróżnia się najniższym na rynku zużyciem wody i środków czyszczących.

Opcja oddzielania wody myjącej przyczynia się jeszcze bardziej do zmniejszenia wpływu na środowisko, umożliwiając ponowne wykorzystanie wody z ostatniego płukania filtra do innych celów w winiarni.

Wreszcie, filtr Flavy X-Wine jest znany z zachowywania jakości filtrowanych win i swojej solidnej niezawodności.

Technical data X-Wine 2 X-Wine 3 X-Wine 4 X-Wine 6 X-Wine 8 X-Wine 10
Length (mm) 2390 2390 2940 2940 3310 3,310
Width (mm) 1740 1740 2230 2230 2380 2380
Floor area (m2) 7 7 10 10 11 11
Height (mm) 1980 1980 2200 2200 2190 2190
Unladen weight (kg) 710 740 1310 1380 1650 1720
Supply voltage (V/Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz)
Total power (kW) 10 10 18 14 27 27

 

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • Mętnośćomierz
  • Sonda przewodności
  • Selektor 2 wloty/2 wyloty
  • Wtrysk bentonitu w linii
  • Wtryskiwanie produktów enologicznych
  • Zastrzyk azotu
  • Filtracja wody myjącej
  • Wybór zaworu spustowego wody do mycia
  • Wino musujące
  • Kran degustacyjny nadający się do sterylizacji
  • Filtr wstępny do wina o średnicy 100 µm
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.