Destiller

Cross-flow filters do wina - Flavy X Wine

Producent:
Filtr Flavy X-Wine cieszy się na rynku reputacją zapewniającą najlepsze natężenie przepływu w przypadku filtracji najtrudniejszych zobacz pełny opis
OPIS

Filtr Flavy X-Wine cieszy się na rynku reputacją zapewniającą najlepsze natężenie przepływu w przypadku filtracji najtrudniejszych win. Wynik ten jest owocem 30-letniego doświadczenia w filtracji wina. Kontrola zatykania się membran w połączeniu z delikatnym (bardzo niskim ciśnieniem), elastycznym procesem i wysokowydajną membraną filtracyjną zapewnia stabilne, regularne natężenie przepływu przez cały proces filtracji.

 

Szeroki zakres zastosowań

Filtr Flavy X-Wine jest niezwykle wszechstronny, może filtrować wino z osadem po fermentacji o dużym zmętnieniu, wina czerwone po termowinifikacji, wina w niskich temperaturach (-4°C), wina klarowane, wina musujące i wina gotowe do butelkowania. Za pomocą tego filtra można również zatrzymywać fermentację i filtrować wina zawierające PVPP.

 

Filtr Flavy X-Wine wyróżnia się najniższym na rynku zużyciem wody i środków czyszczących.

Opcja oddzielania wody myjącej przyczynia się jeszcze bardziej do zmniejszenia wpływu na środowisko, umożliwiając ponowne wykorzystanie wody z ostatniego płukania filtra do innych celów w winiarni.

Wreszcie, filtr Flavy X-Wine jest znany z zachowywania jakości filtrowanych win i swojej solidnej niezawodności.

Technical data X-Wine 2 X-Wine 3 X-Wine 4 X-Wine 6 X-Wine 8 X-Wine 10
Length (mm) 2390 2390 2940 2940 3310 3,310
Width (mm) 1740 1740 2230 2230 2380 2380
Floor area (m2) 7 7 10 10 11 11
Height (mm) 1980 1980 2200 2200 2190 2190
Unladen weight (kg) 710 740 1310 1380 1650 1720
Supply voltage (V/Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz) 400 Volts three-phase + Earth (50 Hz)
Total power (kW) 10 10 18 14 27 27

 

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • Mętnośćomierz
  • Sonda przewodności
  • Selektor 2 wloty/2 wyloty
  • Wtrysk bentonitu w linii
  • Wtryskiwanie produktów enologicznych
  • Zastrzyk azotu
  • Filtracja wody myjącej
  • Wybór zaworu spustowego wody do mycia
  • Wino musujące
  • Kran degustacyjny nadający się do sterylizacji
  • Filtr wstępny do wina o średnicy 100 µm
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.