Destiller

Czyste taniny winogronowe, Tannivin® Grape

Producent:
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana zobacz pełny opis
OPIS

Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do produkcji używa się wyłącznie wyselekcjonowanych, zdrowych, dojrzałych francuskich winogron. Delikatne procesy ekstrakcji zapewniają niezbędną wydajność (wysoka zawartość garbników) i czystość. Tannivin® Grape to drobny, czerwono-brązowy proszek.

Wybór tanin Erbslöh jest dostosowany do winifikacji zaokrąglonych, harmonijnych i aksamitnych win. Taniny Erbslöh podkreślają ciało, strukturę i owoce. Promowana jest typowość odmianowa bez dominacji garbników.

Garbniki są tradycyjnie stosowane w obróbce wina od wielu lat. Tannivin® Grape optymalizuje potencjał wytrącania win wymagany w przypadku późniejszego klarowania białek. Jednym z korzystnych skutków ubocznych jest to, że poprawia treść i strukturę wina. Tannivin® Grape zapewnia winu pewną ochronę przed utlenianiem, co skutkuje zmniejszonym zapotrzebowaniem na SO2. Zastosowanie Tannivin® Grape w czerwonym winie poprawia również stabilność koloru.

W skrócie:
Produkt:  wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron
Zakres zastosowania:  wina białe i czerwone
Profil aromatu:  mocno palone nuty przypominające kawę, karmel, kakao

Cechy szczególne:  wspomaga efekt klarujący w przypadku późniejszej obróbki środkami klarującymi zawierającymi białko, takimi jak karuk lub żelatyna.

Dawkowanie:
Wino czerwone 1 – 15 g/100 L
Wino białe 1 – 10 g/100 L
Jednostka opakowania 0,25 kg
20 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.