Drożdże gorzelnicze Turbo 24h, 205 g
Producent: Biowin
Dostępność: Produkt niedostępny
Drożdże Turbo Yeast - 14% czystego alkoholu w 24h.
Instrukcja:
W plastikowym pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 6 kg cukru w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody ( objętość roztworu zwiększy się do 9,6-9,9 litra). Uzupełnić zimną wodą do 25l. Po wystudzeniu roztworu do temp. 30-35°C dodać zawartość saszetki i bardzo starannie wymieszać. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość poddać fermentacji w temperaturze 20-30°C w ciągu 24h. Przy nastawie 6 kg cukru otrzymuje się 14% czystego alkoholu.
Uwaga: fermentacja przebiega burzliwie. Skład: drożdże gorzelnicze, pożywka.
Przesyłka kurierska | od 17 zł |