Drożdże, pożywki, enzymy

Destiller
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax™ MW został specjalnie wybrany ze względu na swoją zdolność do fermentacji maltozy, maltotriozy i innych cukrów z surowca słodowego jęczmienia. Szczep ten
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® XP to Saccharomyces cerevisiae var.diastaticus, który został specjalnie  wyselekcjonowany ze względu na zdolność do fermentacji maltozy, maltotriozy i innych
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® GW to aktywne drożdże suszone zalecane do stosowania przy produkcji whisky zbożowej poprzez fermentację brzeczki z pszenicy lub kukurydzy. Nadaje się również do
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® NT jest powszechnie stosowany w Szkocji, gdzie szczep ten został wyselekcjonowany szczególnie ze względu na zdolność do fermentacji maltozy, maltotriozy
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® RM szczep drożdży wyselekcjonowany na Karaibach do stosowania w produkcji rumu ze świeżego soku z trzciny cukrowej, w tym rumu rolniczego (rhum
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® CN szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyizolowany przez Universidade Federal de Minas Gerais w Brazylii. Ze względu na zdolność do działania ze świeżym
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® AG doskonale fermentuje fruktozę i działa w szerokim zakresie pH. Efektem jest dobra kinetyka fermentacji, niska zawartość cukru resztkowego i wysoka
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® LS został wyselekcjonowany do fermentacji owoców i innych substratów fruktozowych; wykazuje szeroki zakres temperatur fermentacji, także niskich, działa
Producent: LALLEMAND DISTILLING
Drozżdże DistilaMax® TQ zostały wyselekcjonowane specjalnie ze względu na swoją zdolność do fermentacji glukozy i fruktozy w warunkach dużego
Producent: LALLEMAND DISTILLING
Drożdże wyselekcjonowane z melasy do stosowania w produkcji rumu i innych napojów alkoholowych na bazie melasy. DistilaMax® SR został wybrany przez UNGDA (Union
Producent: LALLEMAND DISTILLING
DistilaMax® HT to aktywne drożdże suszone przeznaczone do stosowania w wielu typach fermentacji napojów lakoholowychb a szczególnie nadają się do surowców na
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
180 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
185 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
159 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Producent: Erbsloh
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
730 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Spiriferm Classic to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae. Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm Classic jest idealna podczas fermentacji
Producent: Erbsloh
Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie. SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże
159 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych. Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi. Pozwala to uniknąć zmniejszonej
Producent: Erbsloh
Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych. 

W skrócie:
Produkt Skoncentrowany,
Producent: Erbsloh
Enzym do zacierów zbożowych EnerZyme® Amyl - Enerzym® Amyl. 
Upłynnianie i sacharyfikacja zacierów zbożowych. Upłynnia i dekstrynizuje
Producent: Erbsloh
Enzym do zacierów zbożowych VISCO Enerzym®. Silna degradacja glukanów w zacierach zbożowych. Do degradacji glukanów roślinnych w słodzie lub
Producent: Erbsloh
Silna glukoamylaza do sacharyfikowania skrobi. Wysoko skoncentrowana glukoamylaza (EC.3.2.1.3.) z Aspergillus niger do degradacji hydrolizowanej skrobi. W skrócie: Produkt:
Producent: Erbsloh
Vitamon® Combi - kombinacja składników odżywczych dla bezpiecznej fermentacji. Produkty z serii Vitamon® wspierają dynamiczną aktywność fermentacyjną
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.