Drożdże, pożywki, enzymy

Destiller
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
176 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
181 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
156 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Producent: Erbsloh
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
715 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Spiriferm Classic to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae. Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm Classic jest idealna podczas fermentacji
Producent: Erbsloh
Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie. SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże
156 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych. Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi. Pozwala to uniknąć zmniejszonej
Producent: Erbsloh
Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych. 

W skrócie:
Produkt Skoncentrowany,
Producent: Erbsloh
Enzym do zacierów zbożowych EnerZyme® Amyl - Enerzym® Amyl. 
Upłynnianie i sacharyfikacja zacierów zbożowych. Upłynnia i dekstrynizuje
Producent: Erbsloh
Enzym do zacierów zbożowych VISCO Enerzym®. Silna degradacja glukanów w zacierach zbożowych. Do degradacji glukanów roślinnych w słodzie lub
Producent: Erbsloh
Silna glukoamylaza do sacharyfikowania skrobi. Wysoko skoncentrowana glukoamylaza (EC.3.2.1.3.) z Aspergillus niger do degradacji hydrolizowanej skrobi. W skrócie: Produkt:
Producent: Erbsloh
Vitamon® Combi - kombinacja składników odżywczych dla bezpiecznej fermentacji. Produkty z serii Vitamon® wspierają dynamiczną aktywność fermentacyjną
Producent: Erbsloh
Distizym® ​​Protacid - Kwaśna proteaza grzybowa
Hydrolizuje białka w peptydy i aminokwasy. Główna aktywność enzymu opiera się na proteinazie (EC.3.4.2x.xx)
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.