Drożdże, pożywki, enzymy
Destiller

DistilaMax™ MW

DistilaMax™ MW został specjalnie wybrany ze względu na swoją zdolność do fermentacji maltozy, maltotriozy i innych cukrów zobacz pełny opis
OPIS

DistilaMax™ MW został specjalnie wybrany ze względu na swoją zdolność do fermentacji maltozy, maltotriozy i innych cukrów z surowca słodowego jęczmienia. Szczep ten wykazuje dobrą tolerancję na alkohol i sprawdza się bardzo dobrze do 15% v/v.

DistilaMax MW jest zalecany do stosowania w produkcji whisky (typu Scotch Whisky) poprzez fermentację brzeczki wyprodukowanej ze słodowanego jęczmienia. Wytwarza profil kongenerowy, który dobrze nadaje się do whisky słodowej jęczmiennej, w tym zwiększoną złożoność i owocowe cechy.

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.