Drożdże, pożywki, enzymy
Destiller

DistilaMax™ XP

DistilaMax® XP to Saccharomyces cerevisiae var.diastaticus, który został specjalnie  wyselekcjonowany ze względu na zdolność zobacz pełny opis
OPIS

DistilaMax® XP to Saccharomyces cerevisiae var.diastaticus, który został specjalnie  wyselekcjonowany ze względu na zdolność do fermentacji maltozy, maltotriozy i innych cukrów w słodowanym zbożu. Szczep wykazuje dobrą tolerancję temperaturową i dobrze sprawdza się w temperaturach do 36°C.

DistilaMax® XP charakteryzuje się owocowym i złożonym profilem kongenerów odpowiednim dla whisky słodowych.

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.