Drożdże, pożywki, enzymy
Destiller

Distizym® FM

Producent:
Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych. 

W zobacz pełny opis
OPIS

Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych. 

W skrócie:
Produkt Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny pektolityczny
Zakres zastosowania:  Owoce jagodowe i pestkowe
Cel:  Optymalne przygotowanie zacierów gorzelniczych
Cechy szczególne: szybka degradacja wszystkich pektyn, związana z szybkim upłynnianiem zacieru

Niska zawartość pektynoesterazy, bez dodatkowego metanolu. 
Dawkowanie

  • Owoce jagodowe 20 ‐ 50 ml/100 kg zacieru
  • Owoce pestkowe 30 ‐ 50 ml/100 kg zacieru

Dawkowanie odnosi się do zastosowania w temperaturze 15 °C.

Jednostka opakowaniowa 1 kg.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.