Drożdże, pożywki, enzymy
Destiller

Distizym® FM

Producent:
Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych. 

W zobacz pełny opis
OPIS

Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych. 

W skrócie:
Produkt Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny pektolityczny
Zakres zastosowania:  Owoce jagodowe i pestkowe
Cel:  Optymalne przygotowanie zacierów gorzelniczych
Cechy szczególne: szybka degradacja wszystkich pektyn, związana z szybkim upłynnianiem zacieru

Niska zawartość pektynoesterazy, bez dodatkowego metanolu. 
Dawkowanie

  • Owoce jagodowe 20 ‐ 50 ml/100 kg zacieru
  • Owoce pestkowe 30 ‐ 50 ml/100 kg zacieru

Dawkowanie odnosi się do zastosowania w temperaturze 15 °C.

Jednostka opakowaniowa 1 kg.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.