Destiller

Distizym® Protacid - Redukcja piany i odżywianie drożdży

Producent:
Distizym® ​​Protacid - Kwaśna proteaza grzybowa
Hydrolizuje białka w peptydy i aminokwasy. Główna aktywność zobacz pełny opis
OPIS

Distizym® ​​Protacid - Kwaśna proteaza grzybowa
Hydrolizuje białka w peptydy i aminokwasy. Główna aktywność enzymu opiera się na proteinazie (EC.3.4.2x.xx) uzyskanej ze specjalnie wyselekcjonowanego szczepu Aspergillus niger.

W skrócie:

  • Produkt: Termotolerancyjny, kwasoodporny specjalny enzym grzybowy
  • Zakres zastosowania: Zaciery zbożowe
  • Cel: Do produkcji alkoholu w celu degradacji białek w zacierach

Cechy szczególne:

  • Degradacja białek w celu zmniejszenia pienienia
  • Poprawione dostarczanie azotu dla drożdży
  • Poprawione dostarczanie składników odżywczych ułatwia zwiększenie wydajności alkoholu

Sprawdź kartę techniczną w celu uzyskania informacji dotyczących temperatury i pH.
Dawkowanie:

  • Kukurydza: 30 ml/t
  • Żyto: 30 ml/t
  • Jęczmień: 50 ml/t
  • Pszenica: 50 ml/t

Jednostka opakowaniowa 10 kg, 1000 kg

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.