Doradztwo

Destiller

Doradztwo technologiczne, projektowanie technologiczne

Know how
Doradztwo technologiczne, projektowanie technologiczne

Projektowanie technologiczne zakładów przetwórczych 

Zakłady przetwórcze (przetwórnie), bez względu na skale produkcji, to zakłady produkcyjne, które przekształcają (przetwarzają) surowce w produkty. Realizowane jest to w ramach operacji procesu technologicznego z wykorzystaniem własciwie dobranych urządzeń technologicznych, środków materiałowych oraz kapitału ludzkiego. 

Projekt zakładu przetwórczego obejmuje wiele specjalistycznych opracowń tzw. branż projektowych. W niniejszym opracowaniu skupimy się jedynie na planowaniu, projektowaniu technologicznym czyli poszukiwaniu odpowiedzi na pytania: co? z czego? jak?

  • Co jest celem produkcji - wykaz i opis produktów.
  • Z czego zamierzamy produkować - w winiarstwie np. wykaz odmian winorośli, planowany plon w kg
  • Jak przebiega produkcja, sekwencje operacji produkcyjnych (technologicznych) 

Poświęcenie odpowiedniego czasu na planowanie i projektowanie technologiczne na etapie przedinwestycyjnym przełoży się na przemyślane wydatki inwestycyjne oraz na umaszynowienie wianirni lub innej przetwórni w dokładnie te maszyny i urządzenia, które są odpowiednie i niezbędne do realizacji założonego sposobu produkcji. 

Przede wszystkim służymy naszą fachową pomocą w planowaniu i projektowaniu:

  • Winiarni
  • Tłoczni soków
  • Miodosytni
  • Cydrowni
  • oraz wielu innym przetwórni

 

Zapraszamy do współpracy!     

 

 

Formularz kontaktowy

* - pola wymagane

Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.