Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy skróceniu, a wydajność tłoczenia wzrasta. W soku osiąga się szybką i zwartą sedymentację osadu, a kolejne etapy filtracji są znacznie efektywniejsze.
Dawkowanie
Czerwone/Białe Winogrona: 8 ml/hL, Sok: 3 ml/hL, Wino: 5 ml/hL
Stosowanie
Optymalna temperatura stosowania preparatu: 15°C (59°F), ale Trenolin Super działa już w temperaturze 12°C (54°F). Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym.
Dodaj do niewielkiej ilości soku/wina i dokładnie wymieszaj przed dodaniem do naczynia.
Minimalny czas kontaktu to 1 godzina i dłuższy czas kontaktu jest korzystny.
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Upłynnianie i sacharyfikacja zacierów zbożowych. Upłynnia i dekstrynizuje



Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA

MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych



- 1 kg
- 20 kg


Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie

Cydr: tak


- DN 25
- DN 32
- DN 40
- DN 50
- DN 65
- DN 80
- DN 100

- Kosz drylujący 0,5 mm
- Kosz drylujący 1 mm (do przecierania)
- Kosz drylujący 2 mm (do przecierania)
- Kosz drylujący 3 mm (do wiśni, czereśni)
- Kosz drylujący 5 mm (do śliwek)
- Kosz drylujący 8 mm (do moreli)
