Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Ultima Soft 1 kg

Ultima Soft 1 kg
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Dostępność: Wysyłka w ciągu 14 dni
Ilość:
Cena: 775
Cena netto: 630zł
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

UltiMA soft to preparat oparty na wyselekcjonowanych mannoproteinach, który znacznie ogranicza odczucie kwasowości. UltiMA soft pomaga również poprawić równowagę koloidalną wina, zwiększając długość w ustach i słodycz. Niektóre mannoproteiny mogą uczestniczyć w stabilizacji win.

DAWKOWANIE I INSTRUKCJA UŻYCIA

5 do 25 g / hL. Wstępne testy w butelce są niezbędne, aby znaleźć najlepszą dawkę i zmierzyć wpływ preparatu na wino. Rozpuść UltiMA soft w 10-krotnej objętości wody lub wina. Po dodaniu dokładnie zmiksuj wino, przepompowując lub mieszając osad (bâtonnage), uważając, aby nie wprowadzić tlenu. Dzięki całkowitej rozpuszczalności UltiMA soft można dodawać bezpośrednio do wina. Dzięki błyskawicznemu działaniu wino można poddać obróbce bezpośrednio przed butelkowaniem. Jednak lepiej jest dodać UltiMA soft przed filtracją. 

Pochodzenie mannoprotein: Saccharomyces cerevisiae
Granulatory: polisacharydy roślinne (guma arabska)
Stały format mikrogranulatów, w 100% rozpuszczalny

PRZECHOWYWANIE I OCHRONA

Przechowywać w chłodnym, suchym i bezwonnym miejscu w temperaturze od 5 ° C do 25 ° C. Po otwarciu dobrze zamknąć saszetkę i chronić ją przed dostępem powietrza i wilgoci  - maksymalnie miesiąc. Przygotowany preparat należy zużyć w ciągu dnia.

Przesyłka kurierska od 21 zł
Płatności Płatności Płatności