Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

BrennZyme GAF-T HC

BrennZyme GAF-T HC
Producent: BPOL
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

BrennZyme GAF-T HC . GLUCOAMYLAZA do produkcji etanolu i syropów glukozowych. Enzym scukrzający.

BrennZyme GAF-T HC to wysokoskoncentrowana glukoamylaza produkowana przez szczep Aspergillus niger. Produkt używany w szeregu aplikacji, do hydrolizy dekstryn do cukrów fermentacyjnych (glukozy) BrennZyme GAF-T HC używany jest przede wszystkim w przemyśle spożywczym (browary i gorzelnie). Do zastosowań niespożywczych używany jest BrennZyme GAT.

Wskazówki do stosowania enzymu:

Temperatura optymalna: 58oC – 60oC zakres pracy 40oC – 70oC. Odczyn optymalny pH: 4,0 – 4,5 zakres pracy 3,0 – 5,5 BrennZyme GAF-T HC jest preparatem białkowym, jak każde białko jest ono nieodwracalnie niszczone przez zbyt wysoką temperaturę (dezaktywacja enzymu). Enzym stosuje się po przeprowadzeniu upłynniania skrobi poza pomocą termostabilnej α-amylazy, obniżeniu temperatury do poziomu ok. 60oC i ewentualnym skorygowaniu pH do wartości 4,0 – 4,5.

Gorzelnie/destylarnie: rekomendowana dawka wyjściowa na poziomie 330ml/tonę skrobi. Czas scukrzania 30 – 50 minut w temperaturze 58 – 60oC. Korekta pH do podanych wartości przyspieszy scukrzanie w kadzi zacierowej, co z kolei spowoduje przyspieszenie rozpoczęcia fermentacji oraz zmniejszy ryzyko rozwoju zakażenia. Po scukrzeniu w kadzi zacierowej należy ochłodzić zacier do temperatury nastawy i przepompować do zbiornika fermentacyjnego. Część procesu scukrzania zachodzi w zbiorniku fermentacyjnym, w czasie fermentacji. Optymalny odczyn dla pracy enzymu odpowiada odczynowi prawidłowo fermentujących zacierów..

Produkcja syropów glukozowych: po upłynnieniu skrobi i ochłodzeniu masy do ok. 60oC należy skorygować pH do wartości 4,0 – 4,5 i dodać BrennZyme GAF-T HC w ilości 0,55 – 0,70 kg/t skrobi. Scukrzanie przeprowadza się w temperaturze 58 – 60oC w czasie 18 – 24h.

Ponieważ aktywność enzymu zależy od wielu czynników pozostających poza kontrolą użytkownika (np. obecności chemicznych inhibitorów) usilnie zalecamy przeprowadzenie testów z różnymi dozowaniami enzymu aby ustalić optymalną dawkę dostosowaną do indywidualnych warunków, surowca i procesu. 

Informacje dodatkowe: BrennZyme GAF-T HC jest bursztynową cieczą z typowym pofermentacyjnym zapachem. Gęstość (ciężar właściwy) – ok. 1,15kg/dm3 Przechowywanie: BrennZyme GAF-T HC jak większość enzymów może być przechowywana w temperaturze 5 – 25oC. Przechowywanie w temperaturze pokojowej można bez szkody dla enzymu stosować w czasie do 4 miesięcy. Dłuższe składowanie powinno odbywać się w warunkach chłodniczych. Przy składowaniu w temperaturze 5 – 8 oC po roku enzym zachowuje min. 95% swojej wyjściowej aktywności. Opakowania: standartowo 25 kg kanistry, na specjalne zamówienie możliwe są paletokontenery 1200 kg 

BrennZyme GT

 

BrennZym GT 2

BrennZym GT3

 

Płatności Płatności Płatności