Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Oenoferm C2 0,5 kg

Oenoferm C2 0,5 kg
Producent: Erbsloh
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Opis produktu
Oenoferm® C2 to wyselekcjonowane suche drożdże do fermentacji nastawów na bazie owoców lub skrobi np. ziemniaczanej.

  • szybki start fermentacji
  • wysoka tolerancja na alkohol do 18 % obj.
  • tolerancja temperatury do 42°C
  • długa trwałość w ciągłej propagacji drożdży

 

Dozowanie:

Zaleca się następujące standardowe dawkowanie:

150- 300 g / tonę zacieru przy stosowaniu propagacji

500-1000 g / tonę zacieru przy bezpośrednim zastosowaniu w kadzi fermentacyjnej, zależnie od stężenia surowca w zacierze (zalecana wartość: 1 % drożdży na tonę surowca).

Stosowanie:

Uwodnienie Oenoferm C2 jest przeprowadzane w 5-10-ciokrotnością letniej wody (maksymalna temperatura 35-40°C). Oenoferm C2 należy powoli wymieszać z wodą oraz pozostawić na około 25 minut w celu napęcznienia. Natychmiastowo rozpoczynająca się aktywność metaboliczna drożdży powoduje, że przygotowana zawiesina drożdży rozrasta się w naczyniu (należy pozostawić odpowiednią ilość miejsca w naczyniu pozwalającą na wzrost drożdży). Następnie zawiesina drożdży dodawana jest do kadzi drożdżowej, bądź pojemnika fermentacyjnego. Należy dokładnie wymieszać, aby zapewnić odpowiednie rozprowadzenie drożdży. Podczas destylacji zacierów, które ze względu na swą wysoką lepkość (żyto, pszenica) lub ich naturalną zawartość protein (ziemniaki) łatwo się pienią, zaleca się zastosowanie enzymu ANTYPIANA.

Składowanie
Zamknięty próżniowo. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zamknąć otwarte opakowania i zużyć w ciągu 3 dni.

Przesyłka kurierska od 21 zł
Płatności Płatności Płatności