Drożdże, enzymy, dodatki
Destiller

Spiriferm 0,5 kg

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Spiriferm to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae. Charakterystyka fermentacyjna zobacz pełny opis
Cena brutto: 131
Cena netto: 107
Zapytaj o produkt
OPIS

Spiriferm to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae. Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm doskonale sprawdzają się podczas fermentacji zacierów i moszczów gorzelnianych:

  • tolerancja na alkohol do 14% obj.
  • Niskie tworzenie SO2 i H2S
  • Szybki początek fermentacji
  • Zalecana temperatura fermentacji: 16 - 22 °C
  • Nadają się do wszystkich gatunków owoców


Dawkowanie
Generalnie na każde 100 l zacieru dozuje się 20 g produktu Spiriferm. Dawkę można zwiększyć do 25 – 30 g Spiriferm na 100 l przez zaciery z obniżoną mikrobiologią. Pięć do dziesięciu razy ilość Spiriferm jest uwadniana w mieszance moszczu i wody w stosunku 1 : 1 (35 - 40 °C), tj. mieszana i pozostawić do zagruntowania na ok. 1 godz. 20 minut. 

Przechowywanie
Pakowane próżniowo. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Otwarte opakowania należy natychmiast szczelnie zamknąć i
zużyć w ciągu 2 – 3 dni.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.