Spiriferm 0,5 kg
Ilość:
Spiriferm to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae. Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm doskonale sprawdzają się podczas fermentacji zacierów i moszczów gorzelnianych:
- tolerancja na alkohol do 14% obj.
- Niskie tworzenie SO2 i H2S
- Szybki początek fermentacji
- Zalecana temperatura fermentacji: 16 - 22 °C
- Nadają się do wszystkich gatunków owoców
Dawkowanie
Generalnie na każde 100 l zacieru dozuje się 20 g produktu Spiriferm. Dawkę można zwiększyć do 25 – 30 g Spiriferm na 100 l przez zaciery z obniżoną mikrobiologią. Pięć do dziesięciu razy ilość Spiriferm jest uwadniana w mieszance moszczu i wody w stosunku 1 : 1 (35 - 40 °C), tj. mieszana i pozostawić do zagruntowania na ok. 1 godz. 20 minut.
Przechowywanie
Pakowane próżniowo. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Otwarte opakowania należy natychmiast szczelnie zamknąć i
zużyć w ciągu 2 – 3 dni.
Przesyłka kurierska | od 27 zł |