Spiriferm Classic to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae.
Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm Classic jest idealna podczas fermentacji zacierów gorzelnianych zbożowych i owocowych:
Tolerancja na alkohol do 12% obj.
Niskie tworzenie SO2 i H2S
Zalecana temperatura fermentacji: 18 - 25 °C
Nadaje się do owoców ziarnkowych, wiśni, zbóż i melasy.
Dawkowanie
Generalnie na każde 100 l zacieru dozuje się 20 g Spiriferm Classic. Dawkę można zwiększyć do 25 – 30 g Spiriferm na 100 l w przypadku zacierów o obniżonym poziomie mikrobiologicznym. Pięć do dziesięciu razy większą ilość Spiriferm Classic należy ponownie nawodnić w mieszance moszczu i wody w stosunku 1 : 1 (35 - 40 °C), tj. wymieszać i pozostawić do zagruntowania na ok. 1 godz. 20 minut. Może być dodawany partiami lub poza pomocą pompy dozującej.
Składowanie
Pakowane próżniowo. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Otwarte opakowania należy natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w ciągu 2 – 3 dni.

Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®


MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala

Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane

Jest ekstrahowany


Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73



e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres

Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
