OPIS
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win czerwonych. Powstałe wina są pełne charakteru, napędzane taninami, oferują dobry potencjał starzenia i doskonałą cielistość.
W skrócie:
- Tolerancja alkoholu 16,0% obj.
- Temperatura fermentacji 18 – 28°C
- Wpływ na MLF Neutralny
- Zapotrzebowanie na azot Umiarkowane
- Zakres zastosowania: Wina czerwone premium, wina z potencjałem starzenia
Profil aromatu
- Eleganckie nuty dojrzałych owoców
- Podkreśla pikantność, jeśli jest typowa dla danej odmiany
Batonaż poprawia integrację i równowagęCechy szczególne:
- Specjalnie do dojrzewania z dębem
- Dozowanie 20 – 40 g/100 L
- Jednostka opakowania 0,5 kg