OPIS
Oenoferm® Finesse
Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże prawie nie wytwarzają siarki ani lotnej kwasowości. Oenoferm® Finesse ujawnia bardzo szeroką gamę aromatów i elegancko wydobywa zarówno tiole, jak i terpeny. Odczucie w ustach charakteryzuje się uderzającą pełnią i długością.
W SKRÓCIE:
- Tolerancja alkoholu 16,0% obj.
- Zalecana temperatura fermentacji 10 – 20°C
- Wpływ na MLF pozytywny
- Zapotrzebowanie na azot Średnie
- Zakres zastosowania Wina białe i różowe
Profil aromatu
- Wysoka ekspresja aromatów odmianowych
- Podkreślono zarówno terpeny, jak i tiole
Cechy szczególne
- Bardzo dobre odczucie w ustach
- Kończy fermentację w niskich temperaturach
- Nie tworzy SO2 ani lotnej kwasowości
Dozowanie 20 – 40 g/100 L
Jednostka opakowania 0,5 kg