Destiller

Drożdże Oenoferm Freddo 500 g

Producent:
Cydr: tak
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Różowe i białe
Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to zobacz pełny opis
Cena brutto: 155
Cena netto: 126
Zapytaj o produkt
OPIS

Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus stosowany do  produkcji win świeżych i owocowych. Podkreśla cechy charakterystyczne dla odmiany i wyraźne nuty cytrusowe.

W skrócie:
Tolerancja alkoholu:  15,0% obj.
Możliwa temperatura fermentacji: 10°C / zalecana 13 – 17°C
Niskie zapotrzebowanie na azot
Zastosowanie do win białych, win różowych i win musujących

Profil aromatu
Nuty cytrusów i grejpfruta
Podkreśla typowy aromat tej odmiany winorośli
Charakterystyka
Stabilizuje kwasowość
Dozowanie 20 – 40 g/100 L
Wielkość opakowania 0,5 kg. 

 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.