Destiller

Drożdże Oenoferm InterDry 500 g

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 5 szt
Czerwone, różowe, białe
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo zobacz pełny opis
Cena brutto: 183
Cena netto: 149
Zapytaj o produkt
OPIS

Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie temperatury fermentacji. Umożliwia to produkcję win o naturalnej słodyczy: słodkich, półsłodkich.

W skrócie:

  • Tolerancja na alkohol 13,0% obj.
  • Temperatura fermentacji 18 – 22°C
  • Wpływ na MLF Neutralny
  • Zapotrzebowanie na azot Umiarkowane

Zakres zastosowania: Zatrzymanie fermentacji w celu zachowania naturalnej fruktozy
Profil aromatu

  • Nuty melona, jabłka, gruszki
  • Owoce egzotyczne, takie jak mango i ananas

Cechy szczególne:

  • Łatwe zatrzymanie fermentacji przez obniżenie temperatury
  • Niska produkcja SO2
  • Dozowanie 20 g/100 l
  • Jednostka opakowania 0,5 kg
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.