Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner Veltliner.
Opis produktu:
Drożdże Oenoferm®Veltliner z gatunku Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus) zostały specjalnie dobrane do inokulacji moszczu gronowego Grüner Veltliner. Oenoferm®Veltliner mają szczególną właściwość promowania owocowego, pieprzowo-korzennego aromatu Grüner Veltliner. Ponadto drożdże fermentują całkowicie, również wtedy, gdy proces przebiega w obniżonej temperaturze.
Dopuszczone zgodnie z prawem i przepisami obowiązujących obecnie w UE. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.
Proces produkcji drożdży F3-Erbslöh - przeznaczenie do fermentacji
Doświadczenie w produkcji cennych i zatwierdzonych szczepów drożdży Erbslöh Oenoferm®, pozwala zwiększać ich siłę. Do hodowli drożdży użyto pożywki bogatej w substancje mineralne i witaminy. Oenoferm® Veltliner przeprowadzają bezpieczną fermentację, nawet w stresujących warunkach.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo


Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie

Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.

Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA




MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych

Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania

