Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy
Destiller

e.PVPP

Producent:
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W zobacz pełny opis
OPIS

e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina.

W skrócie:

  • Produkt: poliwinylopolipirolidon
  • Zakres stosowania: moszcz i wino
  • Cel: usuwanie związków fenolowych i produktów ich utleniania


Cechy szczególne

  • Usunięcie nadmiaru fenoli
  • Harmonizacja smaku
  • Rozjaśnianie win o głębokiej barwie
  • Wzmacnianie win utlenionych, dojrzewających i win bazowych do win musujących

Dozowanie

Do 80 g/100 L
Opakowanie jednostkowe 1 kg. 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.