Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy
Destiller

e.PVPP

Producent:
e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W zobacz pełny opis
OPIS

e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina.

W skrócie:

  • Produkt: poliwinylopolipirolidon
  • Zakres stosowania: moszcz i wino
  • Cel: usuwanie związków fenolowych i produktów ich utleniania


Cechy szczególne

  • Usunięcie nadmiaru fenoli
  • Harmonizacja smaku
  • Rozjaśnianie win o głębokiej barwie
  • Wzmacnianie win utlenionych, dojrzewających i win bazowych do win musujących

Dozowanie

Do 80 g/100 L
Opakowanie jednostkowe 1 kg. 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.