Drożdże, pożywki, enzymy
Destiller

Enerzym® HT

Producent:
Silna glukoamylaza do sacharyfikowania skrobi. Wysoko skoncentrowana glukoamylaza (EC.3.2.1.3.) z Aspergillus niger do degradacji zobacz pełny opis
OPIS

Silna glukoamylaza do sacharyfikowania skrobi. Wysoko skoncentrowana glukoamylaza (EC.3.2.1.3.) z Aspergillus niger do degradacji hydrolizowanej skrobi.

W skrócie:

  • Produkt: Wysoko skoncentrowana glukoamylaza
  • Zakres zastosowania: Sacharyfikacja zacierów i soków z owoców i zbóż
  • Cel: Całkowita sacharyfikacja skrobi

Cechy szczególne:

  • Unikanie zmętnień skrobiowych
  • Całkowita sacharizacja upłynnionej skrobi i jej dekstryn

Sprawdź kartę techniczną, aby uzyskać informacje o temperaturze i pH
Dozowanie Sacharyfikacja z surowców skrobiowych: 500 ml/tonę
Degradacja skrobi do produkcji koncentratu soku jabłkowego: 10–25 ml/1000 l soku (12 °Bx)

Minimalizacja ekstraktu resztkowego w piwach dietetycznych: 2–5 ml/100 l zielonego piwa

Jednostka opakowaniowa 10 kg, 1125 kg

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.