Destiller

Enzym do zacierów zbożowych EnerZyme® Amyl

Producent:
Enzym do zacierów zbożowych EnerZyme® Amyl - Enerzym® Amyl. 
Upłynnianie i sacharyfikacja zacierów zobacz pełny opis
OPIS

Enzym do zacierów zbożowych EnerZyme® Amyl - Enerzym® Amyl. 
Upłynnianie i sacharyfikacja zacierów zbożowych. Upłynnia i dekstrynizuje żelatynizowane, strawione skrobie w zacierach zbozowych w zakresie temperatur 50–95 °C. Główna aktywność opiera się na termostabilnej i tolerancyjnej na kwas α-amylazie (EC.3.2.1.1).

W skrócie:

  • Produkt: Bakteryjna α-amylaza
  • Zakres zastosowania: Zaciery z surowców zbożowych
  • Cel: Do upłynniania i dekstrynizacji skrobi


Cechy szczególne:
Szybkie i niezawodne rozkład skrobi.
Szeroki zakres temperatur od 50 do 95 °C.
Sprawdź kartę techniczną, aby uzyskać więcej informacji na temat temperatury, pH i inaktywacji.
Dozowanie: Zaciery zbożowe przeznaczone do fermentacji: 200 ‐ 400 ml/t skrobi
Zacier do napojów zbożowych: 100 ‐ 300 ml/t zbóż

Jednostka opakowaniowa 10 kg

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.