Destiller

Enzym do zacierów zbożowych EnerZyme® VISCO

Producent:
Enzym do zacierów zbożowych VISCO Enerzym®. Silna degradacja glukanów w zacierach zbożowych. Do degradacji zobacz pełny opis
OPIS

Enzym do zacierów zbożowych VISCO Enerzym®. Silna degradacja glukanów w zacierach zbożowych. Do degradacji glukanów roślinnych w słodzie lub zacierach zbożowych do 90 °C. Enerzym® Visco hydrolizuje jako endoenzym wiązania β-glikozydowe glukanów w owsie, jęczmieniu, pszenicy i innych zbożach jako endoenzym 1,4. Główna aktywność enzymu opiera się na termostabilnej β-glukanazie (EC 3.2.1.6; EC 3.2.1.4) z Talaromyces emersonii.

W skrócie:
Produkt:  Płynny, wysoce skoncentrowany enzym
Zakres zastosowania:  Owies, jęczmień, pszenica i inne zboża
Cel Degradacja glukanów roślinnych w słodzie lub zacierze zbożowym do 90 °C.

Cechy szczególne:

  • Uwalnia oligomery glukozy
  • Degradacja β-glukanu zapewnia najlepsze rezultaty ekstrakcji podczas produkcji baz zbożowych i napojów
  • Poprawa zdolności odparowywania syropu zbożowego (owies, słód jęczmienny, ryż) oraz przyspieszone filtrowanie lub filtrowanie w procesach warzenia i zacierania. 

Dozowanie: Zacier browarniczy o wysokiej zawartości słodu: 50 ‐ 100 ml/1000 kg surowca
Zacier browarniczy składający się głównie z surowego dodatku: 75 ‐ 150 ml/1000 kg surowca

Produkcja skoncentrowanego ekstraktu słodowego: 40 ml/1000 kg surowca

Produkcja napojów owsianych lub ryżowych: do 50 ml/1000 kg surowca

Jednostka opakowania 10 kg

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.