Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin®Mash DF to wyjątkowo wysoce aktywny kompleks enzymatyczny do maceracji białych winogron.
Cel stosowania:
- Skrócenie czasu maceracji
- Intensyfikacja aromatów
- Delikatna i łagodna ekstrakcja soku, dzięki zwiększonemu samociekowi
- Redukcja ewentualnych negatywnych skutków infekcji mikrobiologicznych
- Redukcja nacisku prasy
- Zmniejszenie wchłaniania/zanieczyszczenia polifenolami
- Bardzo dobre rozdzielanie się koloidalnych cząsteczek makro
- Redukcja koloidów mogących powodować zmętnienie
- Przyśpieszenie samoistnego klarowania moszczu
- Poprawia późniejszą filtrację
Dawkowanie i stosowanie:
Aktywność Trenolin® Mash DF zależy od dawki, temperatury i czasu działania. Temperatura stosowania powinna wynosić około 10- 15C. Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym. Enzym rozcieńczyć niewielką ilością wody, dodać do rozdrobnionych winogron i wymieszać. Należy zapewnić równomierne rozprowadzenie preparatu. Dawka wynosi 1-4 ml na 100kg pulpy. Czas działania enzymu powinien wynosić przynajmniej 2-6 godzin.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowania natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w krótkim czasie.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
- DN 40
- DN 50
- DN 60