Destiller

Enzym Trenolin Mash DF

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Wino białe
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy. Opis zobacz pełny opis
Cena brutto: 1 432
Cena netto: 1 164
OPIS

Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.

Opis produktu:

Trenolin®Mash DF to wyjątkowo wysoce aktywny kompleks enzymatyczny do maceracji białych winogron.

Cel stosowania:

  • Skrócenie czasu maceracji
  • Intensyfikacja aromatów
  • Delikatna i łagodna ekstrakcja soku, dzięki zwiększonemu samociekowi
  • Redukcja ewentualnych negatywnych skutków infekcji mikrobiologicznych
  • Redukcja nacisku prasy
  • Zmniejszenie wchłaniania/zanieczyszczenia polifenolami
  • Bardzo dobre rozdzielanie się koloidalnych cząsteczek makro
  • Redukcja koloidów mogących powodować zmętnienie
  • Przyśpieszenie samoistnego klarowania moszczu
  • Poprawia późniejszą filtrację

Dawkowanie i stosowanie:

Aktywność Trenolin® Mash DF zależy od dawki, temperatury i czasu działania. Temperatura stosowania powinna wynosić około 10- 15C. Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym. Enzym rozcieńczyć niewielką ilością wody, dodać do rozdrobnionych winogron i wymieszać. Należy zapewnić równomierne rozprowadzenie preparatu. Dawka wynosi 1-4 ml na 100kg pulpy. Czas działania enzymu powinien wynosić przynajmniej 2-6 godzin. 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowania natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w krótkim czasie.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.