Destiller

ENZYM TRENOLIN Super Plus 1 kg ERBSLOH

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Czerwone, różowe, białe
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu zobacz pełny opis
Cena brutto: 728
Cena netto: 592
OPIS

Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy skróceniu, a wydajność tłoczenia wzrasta. W soku osiąga się szybką i zwartą sedymentację osadu, a kolejne etapy filtracji są znacznie efektywniejsze. 

Dawkowanie
Czerwone/Białe Winogrona: 8 ml/hL, Sok: 3 ml/hL, Wino: 5 ml/hL

Stosowanie
Optymalna temperatura stosowania preparatu: 15°C (59°F), ale Trenolin Super działa już w temperaturze 12°C (54°F). Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym.

Dodaj do niewielkiej ilości soku/wina i dokładnie wymieszaj przed dodaniem do naczynia. 
Minimalny czas kontaktu to 1 godzina i dłuższy czas kontaktu jest korzystny.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym miejscu. 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.