Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy skróceniu, a wydajność tłoczenia wzrasta. W soku osiąga się szybką i zwartą sedymentację osadu, a kolejne etapy filtracji są znacznie efektywniejsze.
Dawkowanie
Czerwone/Białe Winogrona: 8 ml/hL, Sok: 3 ml/hL, Wino: 5 ml/hL
Stosowanie
Optymalna temperatura stosowania preparatu: 15°C (59°F), ale Trenolin Super działa już w temperaturze 12°C (54°F). Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym.
Dodaj do niewielkiej ilości soku/wina i dokładnie wymieszaj przed dodaniem do naczynia.
Minimalny czas kontaktu to 1 godzina i dłuższy czas kontaktu jest korzystny.
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym miejscu.
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi