Destiller

ENZYM TRENOLIN Super Plus 1 kg ERBSLOH

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Czerwone, różowe, białe
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu zobacz pełny opis
Cena brutto: 723
Cena netto: 588
OPIS

Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy skróceniu, a wydajność tłoczenia wzrasta. W soku osiąga się szybką i zwartą sedymentację osadu, a kolejne etapy filtracji są znacznie efektywniejsze. 

Dawkowanie
Czerwone/Białe Winogrona: 8 ml/hL, Sok: 3 ml/hL, Wino: 5 ml/hL

Stosowanie
Optymalna temperatura stosowania preparatu: 15°C (59°F), ale Trenolin Super działa już w temperaturze 12°C (54°F). Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym.

Dodaj do niewielkiej ilości soku/wina i dokładnie wymieszaj przed dodaniem do naczynia. 
Minimalny czas kontaktu to 1 godzina i dłuższy czas kontaktu jest korzystny.

Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym miejscu. 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.