Destiller

Erbslöh – reduktor pH

Producent:
Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych. Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami zobacz pełny opis
OPIS

Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych.

Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi. Pozwala to uniknąć zmniejszonej wydajności i utraty jakości destylatu.

W skrócie:

produkt Zbilansowane połączenie kwasu cytrynowego i kwasu mlekowego
Aplikacja Zacier destylacyjny
Cel Chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi
Charakterystyka
  • Zastosowanie całkowicie zastępuje niebezpieczny stężony kwas siarkowy
  • Tłumienie niepożądanych mikroorganizmów, takich jak bakterie kwasu octowego, mlekowego i masłowego
  • Wspomaga czystą fermentację
  • Optymalizuje rozwój aromatów i bukietów owoców
Dawkowanie 1 – 3 L/hl zacieru
Rozmiar opakowania 1 kg
10 kg
1200 kg
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.