Więgiel aktywny Granucol wykonany jest z peletów węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Pelety węglowe poddawane są specjalnemu procesowi produkcji, który

Miód pitny: tak

Granucol® GE - Granulowany węgiel aktywny do zabiegów sensorycznych.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.

Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa

MaloStar® Nutri - pożywka dla fermentacji malolaktycznej. MaloStar® Nutri wspomaga dostarczanie składników odżywczych do kultur MLF i w ten sposób

MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala

Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho

Tannivin® Finezja wspomaga dojrzewanie złożonych win czerwonych i białych.
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin

Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do

Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi

MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie

Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®

VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu

Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej

Spiriferm Classic to silnie fermentujące suche, czyste drożdże ze szczepu Saccharomyces cerevisiae.
Charakterystyka fermentacyjna Spiriferm Classic jest idealna podczas fermentacji

Drożdże gorzelnicze Spiriferm Arom, to wyselekcjonowane drożdże intensyfikujące aromaty, do stosowania w gorzelnictwie.
SpiriFerm Arom to efektywnie fermentujące suszone drożdże

Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA

Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia

Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®.
MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu.
Jest ekstrahowany
Jest ekstrahowany

Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo

Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą

Mieszanka kwasów do zakwaszania zacierów destylacyjnych.
Dodatek reduktora pH firmy Erbslöh chroni zacier przed infekcjami bakteryjnymi. Pozwala to uniknąć zmniejszonej

Preparat enzymatyczny do upłynnienia, degradacji związków pektynowych występujących w zacierach owocowych.
W skrócie:
Produkt Skoncentrowany,
W skrócie:
Produkt Skoncentrowany,

Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
