TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
Cydr: tak
Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru
Frutase® EG Press
Idealny preparat do tłoczenia jabłek.
W skrócie:
Produkt: Płynny, wysokoskoncentrowany preparat enzymatyczny
Zakres zastosowania: Owoce
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym
Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin®Mash DF to wyjątkowo
Fructozym® UFKompleks enzymatyczny pektynazy i proteazy kwasowej.Fructozym® UF to płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15), wzbogacony arabanazą i kwaśną
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Więgiel aktywny Granucol wykonany jest z peletów węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Pelety węglowe poddawane są specjalnemu procesowi produkcji, który
MaloStar® Nutri - pożywka dla fermentacji malolaktycznej. MaloStar® Nutri wspomaga dostarczanie składników odżywczych do kultur MLF i w ten sposób
MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Tannivin® Finezja wspomaga dojrzewanie złożonych win czerwonych i białych.
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Granucol® GE - Granulowany węgiel aktywny do zabiegów sensorycznych.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego.
135
zł
Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym
Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie