Filtr płytowy do wina, oleju jadalnego, octu wyposazony w pompę, zamontowany na podstawie. Ciśnienie filtrowania jest monitorowane przez manometr i może być regulowane przez dedykowany zawór. Ciecz, która kapie z jednostki filtrującej, jest zbierana w dużym zbiorniku (2,5 litra),
Filtr nadaje się szczególnie do:
enologia - wino, moszcze
przemysł spożywczy - olej, ocet, solanka, soki owocowe, brzeczka piwna, mleko.
Wydajność filtracji: 150 ÷ 300 l/h
Maksymalna wysokość podnoszenia: 18,0 m
Maksymalna temperatura filtrowania: 40°C
Maksymalna temperatura transferu: 90°C
W zestawie złączki do węży nylonowych o średnicy 20 mm.
Materiał wykonania:
Części pompy: AISI 316
Kołnierz: AISI 316
Wał: AISI 316
Wirnik: AISI 316
Uszczelki: NBR
Rama: AISI 304
Płyty mocujące filtr: Moplen