Filtr płytowy do wina, oleju jadalnego, octu wyposazony w pompę, zamontowany na podstawie. Ciśnienie filtrowania jest monitorowane przez manometr i może być regulowane przez dedykowany zawór. Ciecz, która kapie z jednostki filtrującej, jest zbierana w dużym zbiorniku (2,5 litra),
Filtr nadaje się szczególnie do:
enologia - wino, moszcze
przemysł spożywczy - olej, ocet, solanka, soki owocowe, brzeczka piwna, mleko.
Wydajność filtracji: 150 ÷ 300 l/h
Maksymalna wysokość podnoszenia: 18,0 m
Maksymalna temperatura filtrowania: 40°C
Maksymalna temperatura transferu: 90°C
W zestawie złączki do węży nylonowych o średnicy 20 mm.
Materiał wykonania:
Części pompy: AISI 316
Kołnierz: AISI 316
Wał: AISI 316
Wirnik: AISI 316
Uszczelki: NBR
Rama: AISI 304
Płyty mocujące filtr: Moplen

- Chilly 25 MLT
- Chilly 35 MLT
- Chilly 45 MLT

- 100 litrów (PZ 100 A4)
- 150 litrów (PZ 150 A5)
- 200 litrów (PZ 200 A5)
- 320 litrów (PZ 320 A6)
- 400 litrów (PZ 400 A6)
- 520 litrów (PZ 520 A7)
- 620 litrów (PZ 620 A8)
- 900 litrów (PZ 900 A10)
- 1100 litrów (PZ 1100 A10)
- 1500 litrów (PZ 1500 A11)
- 2000 litrów (PZ 2000 A11)


- DN 25/1mb
- DN 40/1mb




Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości.
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie

