Destiller

Filtr płytowy i prasa filtracyjna w jednym, UNIVER 400 x 400

Producent:
Prezentowany filtr przeznaczony jest do filtracji wina oraz przede wszystkim do filtracji wina z osadami, które pozostaje po zobacz pełny opis
OPIS

Prezentowany filtr przeznaczony jest do filtracji wina oraz przede wszystkim do filtracji wina z osadami, które pozostaje po sciągnięciu wina znad osadu. 

Filtry płytowe UNIVER firmy Della Toffola umożliwiają stosowanie zarówno arkuszy filtracyjnych, jak i pustych plastikowych płyt filtracyjnych do osadów. Oparte są na wypróbowanej i przetestowanej technologii, którą Della Toffola stosuje od dziesięcioleci i zawsze były prostym i skutecznym rozwiązaniem dla wszystkich procesów, które wymagają oddzielenia fazy ciekłej od części stałych w zawiesinie.

Filtry płytowe UNIVER przeznaczone są głównie do filtrowania osadu drożdżowego, a po dodaniu pompy odśrodkowej również win, moszczu i produktów ubocznych procesu winiarskiego. Jednakże poza pomocą specjalnych akcesoriów można ich używać również do filtrowania wielu innych produktów, takich jak oleje, soki, napoje oraz produkty chemiczne i farmaceutyczne.  Wykonane z najlepszych materiałów i komponentów, są niezwykle niezawodne i trwałe.

Wszystkie części mające kontakt z produktem wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304.

Wszystkie modele filtrów płytowych UNIVER są w komplecie z pompą zasilającą oraz ręcznym lub automatycznym hydraulicznym urządzeniem zamykającym filtr. 


Wielkość płyt: 40 x 40 cm

Dostępne modele :

- U10, dziesięć płyt filtracyjnych, wydajność filtracji osadów winnych -  100-200 l/h.
- U20, dwadzieścia płyt filtracyjnych, wydajność, wydajność filtracji osadów winnych - 200-400 l/h.
- U30, trzydzieści płyt filtracyjnych, wydajność, wydajność filtracji osadów winnych - 300-600 l/h.
- U40, czterdzieści płyt filtracyjnych, wydajność, wydajność filtracji osadów winnych - 400-800 l/h.

Univer

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.