Drożdże, enzymy, dodatki
Destiller

Fructozym® APX

Producent:
Silny enzym do przetwórstwa jabłek i gruszek 

Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) zobacz pełny opis
OPIS

Silny enzym do przetwórstwa jabłek i gruszek 

Skoncentrowany, płynny preparat enzymatyczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do selektywnej degradacji hydrolizowanej pektyny w pulpie owoców ziarnkowych.

w skrócie:
Produkt:  skoncentrowana pektynaza
Zakres zastosowania:  przetrwarzanie owoców ziarnkowych
Cel:  zmniejszenie lepkości 

Cechy szczególne
Zoptymalizowana wydajność tłoczenia
Niskie uwalnianie osadów, w konsekwencji łatwe czyszczenie pras

Dozowanie
- 45 - 70 ml/1000 kg pulpy jabłkowej
- 60 - 90 ml/1000 kg pulpy gruszkowej

Opakowanie jednostkowe 10 kg

Pobierz arkusz danych technicznych, aby uzyskać informacje dotyczące temperatury i pH

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.