Enzymy, Dodatki poprawiające tłoczenie
Destiller

Frutase® EG Press

Producent:
Frutase® EG Press Idealny preparat do tłoczenia jabłek. W skrócie: Produkt: Płynny, wysokoskoncentrowany preparat zobacz pełny opis
OPIS

Frutase® EG Press

Idealny preparat do tłoczenia jabłek.

W skrócie:

  • Produkt: Płynny, wysokoskoncentrowany preparat enzymatyczny
  • Zakres zastosowania: Owoce ziarnkowe
  • Cel: Selektywna degradacja pektyn w celu uzyskania niższej lepkości pulpy

Cechy szczególne

  • Najniższe uwalnianie drobnych osadów
  • Ekonomiczne uzyskiwanie soku i wydajna ekstrakcja miąższu owoców ziarnkowych
  • Spadek lepkości pulpy owocowego
  • Optymalizacja wydajności podczas tłoczenia i ekstrakcji wytłoków

Dozowanie tłoczenie lub tłoczenie z ługowaniem: 50 – 75 mL/t pulpyEkstrakcja wytłoków: 50 – 75 mL/t pulpy.
Opakowanie jednostkowe 10 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.