Destiller

Frutase® EG Press

Producent:
Frutase® EG Press Idealny preparat do tłoczenia jabłek. W skrócie: Produkt: Płynny, wysokoskoncentrowany preparat zobacz pełny opis
OPIS

Frutase® EG Press

Idealny preparat do tłoczenia jabłek.

W skrócie:

  • Produkt: Płynny, wysokoskoncentrowany preparat enzymatyczny
  • Zakres zastosowania: Owoce ziarnkowe
  • Cel: Selektywna degradacja pektyn w celu uzyskania niższej lepkości pulpy

Cechy szczególne

  • Najniższe uwalnianie drobnych osadów
  • Ekonomiczne uzyskiwanie soku i wydajna ekstrakcja miąższu owoców ziarnkowych
  • Spadek lepkości pulpy owocowego
  • Optymalizacja wydajności podczas tłoczenia i ekstrakcji wytłoków

Dozowanie tłoczenie lub tłoczenie z ługowaniem: 50 – 75 mL/t pulpyEkstrakcja wytłoków: 50 – 75 mL/t pulpy.
Opakowanie jednostkowe 10 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.