Destiller

Karbonizator, saturator przepływowy do wina, piwa, cydru, napojów gazowanych Carbofresh

Producent:
Dostępność: Dostawa w ciągu 30 dni
Poprawa jakości win białych i różowych. Unikalne połączenie drobnych pęcherzyków dwutlenku węgla nadaje świeżości zobacz pełny opis
Cena brutto: 34 752
Cena netto: 28 254
OPIS

Poprawa jakości win białych i różowych. Unikalne połączenie drobnych pęcherzyków dwutlenku węgla nadaje świeżości i lekkości smaku Twoich win. Nawet w przypadku win pełnych, cięzkich nadaje aromat. Subtelne pęcherzyki dwutlenku węgla sprawiają, że wina białe i różowe są świeższe, żywsze i aromatyczne.Carbofresh podkreśla bukiet i podkreśla jakość Twoich win.
Urządzenie także znajduje zastosowanie w produkcji win czerwonych. Nadmiar CO2 można usunąć z win czerwonych. Carbofresh ułatwia znaczne zmniejszenie zawartości CO2. Wino przechodzi po prostu przez Carbofresh i bezciśnieniowo trafia do zbiornika.

Główne zalety technologii Carbofresh

  • Dozowanie jest włączane i wyłączane automatycznie wraz z włączeniem pompy
  • Nie wymaga połączeń elektrycznych (sterowanie czysto mechaniczne)
  • Proporcjonalne dozowanie gazu (dozowanie dostosowuje się automatycznie do przepływu wina)
  • Może być zainstalowany na stacji rozlewniczej lub przed filtrem
  • Dokładne i powtarzalne dawkowanie
  • Wysoka wydajność oznacza niższe zużycie CO2
  • Prosta i bezpieczna obsługa
  • Możliwość czyszczenia metodą CIP
  • Konstrukcja ze stali nierdzewnej
  • Przyjazny w obsłudze dzięki modułowej stylistyce

Szczegóły techniczne

  • Model Carbofresh Pro-Inox do 12,5 m³/h
  • maks. Dawka CO2 (g/l) 1,8
  • maks. wydajność przepływu (l/h) - 12.500
  • Wymiary (dł. x wys. x gł.) (cm) 27 x 19 x 16
  • Strata ciśnienia przy min./maks. wydajność (bar) 0,7 / 2,0
  • maks. Ciśnienie CO2 (bary) 7
  • maks. ciśnienie (bary) 6
  • Waga (kg) 12
  • Wymagane przyłącza można wskazać w momencie składania zamówienia (np. DN25, DN32, DN40, BSM, Clamp, Tri Clover,…)

Carbofresh

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.