OPIS
Kocioł warzelny
jest urządzeniem przeznaczonym do obróbki termicznej
produktów spożywczych np dżemów, powideł, syropów etc. Zamontowane mieszadło mechaniczne wolnoobrotowe pozwala na mieszanie produktu w czasie podgrzewania.
Dane techniczne:
- Materiał wykonania: stal nierdzewna 1.4301
- Wymiary: 1750x1350x1450 mm
- Pojemność zbiornika 250l
- Mieszadło wolnoobrotowe
- Kocioł uchylny
Urządzenie składa się z następujących podzespołów:
- Zbiornik warzelny składający się z podwójnego płaszcza
- Wymiennik para-woda z instalacją
- Automatyka sterownicza
Zapotrzebowanie czynników energetycznych dla wydajności –250 (l/h)
Woda gorąca (obieg zamknięty)
- przepływ – do 2500 [l/h]
- temperatura – 80 do 100 [°C]
Zapotrzebowanie pary
- ciśnienie – 0.6 [MPa] – ilość – 50 [kg/h]
Pojemność instalacji produktu
Zapotrzebowanie energii elektrycznej
Zapotrzebowanie sprężonego powietrza
- ilość ~1 Nm3/h – 0.6 [MPa]