Destiller

Kocioł warzelny z mieszadłem o poj. 250 litrów

Producent:
Kocioł warzelny  jest urządzeniem przeznaczonym do obróbki termicznej produktów spożywczych np dżemów, zobacz pełny opis
OPIS
Kocioł warzelny 
jest urządzeniem przeznaczonym do obróbki termicznej
produktów spożywczych np dżemów, powideł, syropów etc. Zamontowane mieszadło mechaniczne wolnoobrotowe pozwala na mieszanie produktu w czasie podgrzewania.
 
Dane techniczne:
  • Materiał wykonania: stal nierdzewna 1.4301
  • Wymiary: 1750x1350x1450 mm
  • Pojemność zbiornika 250l
  • Mieszadło wolnoobrotowe
  • Kocioł uchylny
 
Urządzenie składa się z następujących podzespołów: 
  • Zbiornik warzelny składający się z podwójnego płaszcza
  • Wymiennik para-woda z instalacją
  • Automatyka sterownicza
Zapotrzebowanie czynników energetycznych dla wydajności –250 (l/h)
Woda gorąca (obieg zamknięty)
  • przepływ – do 2500 [l/h]
  • temperatura – 80 do 100 [°C]
Zapotrzebowanie pary
  • ciśnienie – 0.6 [MPa] – ilość – 50 [kg/h]
Pojemność instalacji produktu
  • ilość – max. 250 [ l ]
Zapotrzebowanie energii elektrycznej
  • ilość – ~2.0 [ kW]
Zapotrzebowanie sprężonego powietrza
  • ilość ~1 Nm3/h – 0.6 [MPa]
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.