Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Urządzenie do degorżowania oraz dozowania liqueur de tirage, model Alfa

Urządzenie do degorżowania oraz dozowania liqueur de tirage, model Alfa
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Manualne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem metody szampańskiej (klasycznej, tradycyjnej), bez powodowania mętnienia wina oraz utraty nadmiernej ilości dwutlenku węgla oraz na dodaniu liqueur de tirage. Polega na eliminacji drożdży znajdujących się w szyjce butelki po procesie remuage, poprzez zamrożenie jej do temperatury ok. –25°C w specjalnym roztworze oraz usunięciu kapsla. DÉGORGEMENT(fr.) czasami używa się spolszczonego określenia „degorżowanie” czyli usunięcie osadu z szampana lub innego wina musującego wytwarzanego metodą szampańską powstałego w wyniku wtórnej fermentacji.  

Parametry techniczne:

  • Wydajność 100-150 b / h w zależności od objętości likieru i właściwości wina.
  • Możliwość pracy z zamrażarką do szyjek butelek
  • Maszyna przygotowana do pracy z butelkami standardowymi i specjalnymi o pojemności 37,5 cl, 75 cl i 150 cl bez jakiejkolwiek zmiany formatu na maszynie.
  • Konstrukcja maszyny wykonana ze stali nierdzewnej.
  • Przybliżona wysokość robocza: 900 mm.
  • Ciśnienie gazu obojętnego: 1 bar.
  • Przybliżone wymiary: 700 x 1050 x (wys.) 1750 mm.
  • Przybliżona waga: 75 kg.
Przesyłka kurierska od 99 zł
Płatności Płatności Płatności