Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Urządzenie do degorżowania oraz dozowania liqueur de tirage, model DELTA

Urządzenie do degorżowania oraz dozowania liqueur de tirage, model DELTA
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Półautomatyczne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem metody szampańskiej (klasycznej, tradycyjnej), bez powodowania mętnienia wina oraz utraty nadmiernej ilości dwutlenku węgla oraz na dodaniu liqueur de tirage. Polega na eliminacji drożdży znajdujących się w szyjce butelki po procesie remuage, poprzez zamrożenie jej do temperatury ok. –25°C w specjalnym roztworze oraz usunięciu kapsla. DÉGORGEMENT(fr.) czasami używa się spolszczonego określenia „degorżowanie” czyli usunięcie osadu z szampana lub innego wina musującego wytwarzanego metodą szampańską powstałego w wyniku wtórnej fermentacji.  

Urządzenie wyposażone w 

  • automatyczny układ przeznaczony do usuwania kapsli 
  • regulowaną dyszę do częściowego opróżniania
  • dozownik liqueur de tirage o maksymalnej pojemności 6 cl.
  • regulowana dysza do uzupełniania.


Wydajności do 600 butelek na godzinę.


Maszyna wykonana ze stali nierdzewnej.
Przeznaczony do pracy z butelkami: 37,5 cl, 75 cl i 150 cl (maksymalna średnica: 115 mm).

Możliwość wykonania specjalnych wersji dla butelek o średnicy do 140 mm.

 

Przesyłka kurierska od 175 zł
Płatności Płatności Płatności