Destiller

Krystaliczna dextroza z winogron

Producent:
Krystaliczny monohydrat dekstrozy z winogron. Jest to autentyczna frakcja glukozy monosacharydowej obecnej w soku zobacz pełny opis
OPIS
Krystaliczny monohydrat dekstrozy z winogron. Jest to autentyczna frakcja glukozy monosacharydowej obecnej w soku winogronowym. Występuje w postaci białych kryształów o czystości > 99%.
 
Słodycz
Niska siła słodząca (POD = ok. 70% w porównaniu do sacharozy)
 
Kolor
Reakcja Maillarda – karmelizacja (160°C)
 
Rozpuszczalność
Niski stopień rozpuszczalności (mniejszy niż sacharoza) w T < 55°C Wysoki stopień rozpuszczalności (większy niż sacharoza) w T > 55°C
 
Moc przeciw zamarzaniu
Obniża temperaturę zamarzania
PAC = 1,9
 
Indeks glikemiczny (GI)
IG glukozy = 100
 
Główne funkcje
Służy do kontrolowania i równoważenia poziomu słodyczy
Poprawia strukturę i działa antykrystalizująco
Natychmiastowe źródło energii przywracające rezerwy energetyczne organizmu pod wpływem stresu
Jest cukrem redukującym i wspomaga hamowanie degradacji oksydacyjnej, a tym samym stabilizację łatwo utleniających się substancji i koloru
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.