Destiller

Krystaliczna fruktoza z winogron

Producent:
Krystaliczna fruktoza z winogron. Jest to autentyczna frakcja fruktozy monosacharydowej występującej w soku winogronowym. zobacz pełny opis
OPIS
Krystaliczna fruktoza z winogron. Jest to autentyczna frakcja fruktozy monosacharydowej występującej w soku winogronowym. Występuje w postaci białych kryształów o czystości ≥ 98%.
 
Słodycz
Wysoka siła słodząca (POD = ok. 130 – 150% w porównaniu do sacharozy), zmienna w zależności od temperatury i pH.
 
Kolor
Reakcja Maillarda – karmelizacja (110°C)
 
Rozpuszczalność
Wysoki stopień rozpuszczalności
 
Moc przeciw zamarzaniu
Obniża temperaturę zamarzania
PAC = 1,9
 
Indeks glikemiczny (GI)
Niski (GI=20-25)
(= «tradycyjna» fruktoza)
 
Główne funkcje
Można go stosować w niższych stężeniach niż sacharoza, do produktów o obniżonej zawartości cukru i/lub obniżonej kaloryczności oraz niskim wpływie glikemicznym
Wysoka higroskopijność i działanie nawilżające
Poprawia strukturę i działa antykrystalizująco
Wolniej uwalniające się źródło energii niż glukoza, idealne do pokrycia długotrwałych aktywności
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.