Destiller

Kwas winowy

Producent:
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą zobacz pełny opis
OPIS

Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną.

W skrócie:

  • Produkt:  naturalny kwas L(+) winowy pochodzenia rolniczego
  • Zakres stosowania: pulpa, moszcz i wino
  • Cel:  zarządzanie kwasowością

Cechy szczególne

  • Siarkowanie jest bardziej skuteczne
  • Zwiększona zostaje skuteczność obróbki bentonitem

Dawkowanie
Zgodnie z potrzebą i dopuszczeniem, szczegółowe informacje można znaleźć w arkuszu danych
Opakowanie jednostkowe 25 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.