Destiller

Mała stacja CIP 2 x 60 l

Producent:
Czyszczenie zbiorników - ogrzewanie - mobilne Kwas lub ług jest pompowany do zbiornika fermentacyjnego, który ma zostać zobacz pełny opis
OPIS

Czyszczenie zbiorników - ogrzewanie - mobilne

Kwas lub ług jest pompowany do zbiornika fermentacyjnego, który ma zostać oczyszczony, stamtąd jest rozprowadzany przez lancę CIP, a następnie po użyciu przepompowywany z powrotem do pojemnika. W układzie zamkniętym, np. chłodnicy płytowej, ze zbiornika magazynowego w obiegu bezpośrednio z powrotem do zbiornika magazynowego. W każdym przypadku przepływ zwrotny odbywa się po prostu wężem przez otwartą pokrywę z powrotem do odpowiedniego zbiornika magazynowego.

Instrukcja
Płukanie wstępne: Usuwanie zabrudzeń
Czyszczenie: Ługi są przepuszczane przez elementy systemu
Płukanie 1: Środek czyszczący jest wypłukiwany wodą
Zakwaszanie: Osady wapienne i ług są usuwane za pomocą roztworów kwasów (konieczne tylko w określonych odstępach czasu, nie po każdym procesie fermentacji lub warzenia)
Płukanie 2: Kwas jest wypłukiwany wodą

Szczegóły produktu
60-litrowy zbiornik stożkowy z wyświetlaczem temperatury na ług z urządzeniem grzewczym
60-litrowy zbiornik stożkowy z wskaźnikiem temperatury na kwas
Przyłącza DIN NW 25 do węża 1" plus opcja podłączenia wody Gardena
Pompa tłocząca ze stali nierdzewnej 880 W / 4,5 bar / 4500 l/h
Grzałka w zbiorniku  - regulacja temperatury
Puszka elektryczna z włącznikiem/wyłącznikiem pompy i ogrzewania
Napięcie zasilania: 230 V / 50 Hz
Kabel przyłączeniowy 3 m z wtyczką 
Na ramie, 4 kółka

Wymiary
Wysokość: 110 cm
Szerokość: 57 cm
Długość: 120 cm
Waga: 60 kg

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.