Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy
Destiller

MaloStar® Fruit

Producent:
MLF: tak
MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych. zobacz pełny opis
OPIS

MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala na uwydatnienie nieodłącznego owocowego i odmianowego charakteru wina. Można go stosować jednocześnie lub w zaszczepianiu sekwencyjnym.
Opakowanie przeznaczone na 2500 litrów wina.
W skrócie:

  • Produkt Oenococcus oeni
  • Zakres zastosowania Wina białe, różowe i czerwone
  • Cel: ujawnienie typowości odmianowej

Cechy szczególne

  • Podkreśla typowe dla wina owoce
  • Brak tworzenia diacetylu
  • Nie tworzy się histamina
  • MLF poprawia równowagę i odczucie w ustach

MaloStar

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.