Destiller

MaloStar® Fruit

Producent:
MLF: tak
MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych. zobacz pełny opis
OPIS

MaloStar® Fruit MLF (fermentacja jabłkowo-mlekowa) bez nut maślanych, do win białych, różowych i czerwonych.
MaloStar® Fruit nie zawiera diacetylu, co pozwala na uwydatnienie nieodłącznego owocowego i odmianowego charakteru wina. Można go stosować jednocześnie lub w zaszczepianiu sekwencyjnym.
Opakowanie przeznaczone na 2500 litrów wina.
W skrócie:

  • Produkt Oenococcus oeni
  • Zakres zastosowania Wina białe, różowe i czerwone
  • Cel: ujawnienie typowości odmianowej

Cechy szczególne

  • Podkreśla typowe dla wina owoce
  • Brak tworzenia diacetylu
  • Nie tworzy się histamina
  • MLF poprawia równowagę i odczucie w ustach

MaloStar

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.