Destiller

MaloStop F

Producent:
Czerwone, różowe, białe
Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę zobacz pełny opis
OPIS

Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza wewnątrzkomórkowe pH w cytoplazmie i zapobiega wzrostowi komórek. Kwas fumarowy jest z powodzeniem stosowany jako środek przeciwbakteryjny w żywności. Można go stosować do ochrony mikrobiologicznej podczas produkcji wina, szczególnie w celu redukcji SO2.

W skrócie:
Produkt: czysty kwas fumarowy E 297
Zakres zastosowania: wino i wino musujące
Cel: zahamowanie aktywności bakterii kwasu mlekowego, szczególnie z rodzaju Oenococcus

Dozowanie 30-60 g/100 L
Opakowanie jednostkowe 1 kg
25 kg

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.